Livet med mina passioner emilie

RSS | Kommentarer via RSS

Kastrera katten och ge den ett tryggt liv

Comments (0) Inga kommentarer»
september 24, 2008 at 1:54 e m

kastrera-katten.jpg (klicka för större storlek)

Om du inte har en raskatt som ska gå i avel, kastrera då din katt så det inte föds fler huskatter!

Det finns idag hundratusentals hemlösa katter bara i Sverige. Huskatten har en otroligt låg status och ges bort eller för en symbolisk summa. Detta måste stoppas!

Bidrag inte till att fler huskatter föds, det finns redan allt för många. Stödj inte huskattuppfödning, vill du ha en huskatt, ta kontakt med ditt närmaste katthem och hjälp en katt som inte har något hem. Så långe man stödjer huskattsuppfödning kommer det alltid att födas fler huskatter som ges bort.

I dagens samhälle ser vi katten som något ovärdigt, vi låter den gå ut vind för våg även fast det finns bilar i närheten. Det finns många faror för en katt ute i den stora världen. Varför låter vi katten gå lös när vi inte låter hunden göra det?

Varför tycker man att en huskatt är för dyr om den kostar ett par tusenlappar när det inte är det minsta kontisgt när en hund gör det? Varför är en katt mindre värd?

Många tror att en katt ska få gå lös ute för att må bra, de lever kvar i den bondromantiska tiden för många hundra år sedan. Samhället ser inte lika dant ut idag som det gjorde för hundra år sedan, och jag kan för allt i världen inte begripa att fler inte föstår det?

En innekatt är minst lika lycklig som en hund om den får komma ut på koppelprommenader eller i en rastgård.  Har den ett stimulerande liv då är katten lycklig!

Jag kan nästan sprängas när jag hör någon säga: ”Ja, men min katt levde iaf tre lyckliga liv innan den blev påkörd” VA?! är du dum i huvvet eller?? Det är ditt ansvar, som ägare av katten att den lever tryggt och lyckligt. Kan du inte ge din katt detta, då ska du inte heller ha katt. Då är du inte lämplig som kattägare. Precis som om det var en hund det handlade om, kan man inte ge sin hund ett tryggt och lyckligt liv, då ska man inte heller ha hund.

Inga kommentarer »

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URL

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu