Livet med mina passioner emilie

RSS | Kommentarer via RSS

Är veterinärer verkligen så ”allsmäktiga?”

Comments (0) Inga kommentarer»
januari 29, 2009 at 10:25 f m

Det är allt för många som litar blint på vad veterinärerna säger och kommer med argument som: ”men veterinären sa faktiskt…”

Visst, det finns många otroligt kompetenta och duktiga veterinärer, men det finns lika många som fått sin licens i ett flingpaket!

Tänkte jag skulle lägga in lite olika historier jag fått berättat från ett forum, där veterinärer kläckt ur sig eller påstått de mest märkliga saker.

Veterinär 1
När våra kattungar precis öppnat ögonen så fick vi åka in med dom och mamman då hon fick feber. Så jag bad veterinären titta så jag verkligen sett rätt på könen. ”Nämen gud vad ungarna skelar!”Jag bara, jo dom har ju precis öppnat ögonen… ”´Jaha jag trodde dom var missbildade, eller det finns raser som skelar?”Alltså dom har precis öppnat ögonen, det försvinner om ett tag… ”Vilken tur, det ser ju äckligt ut”Jag bad om en annan veterinär…

Alla vet ju att alla kattungar skelar när de föds…

Veterinär 2
Vi skulle in och sterilicera vår dobbis tik Frida… Så vi skulle passa på att chippa vår katt när vi ändå var där. Så när vi står i undersökningsrummet med katten så kommer sköterskan in ”Har ni fler hundar hemma?”Jo det har vi. ”Ja, men har ni tagit med rätt hund då? För veterinären hittar inga testiklar på Frodo…” Nä det hoppas jag verkligen att hon inte gör, för det är en tik, hon heter Frida…

Veterinär3Veterinär gjorde undersökning av en katt (vilket inkluderar koll av könsorganen) Under undersökningen frågade veterinären ägaren ”Är det en hona eller hane?”Kan ju tillägga att hon är sköldpadda.

Sen blev jag inte helt glad när en veterinär telefonledes kläckte ur sig ”Nej, honkatter kan inte få UVI”heller… (särskilt inte som en annan veterinär dagen efter ställde diagnosen… UVI)

Jag tillägger att UVI betyder ”Urinvägsinfektion” och det kan alla kön få.

Veterinär 4

Det mest korkade jag hört en vet kläcka ur sig var när jag ringde till den loka vet när Pysen började bli hängig och febrig. Fick i luren som svar:
”Ja du kan väl komma in med honom så avlivar vi den, eller du kanske har en pappa som är jägare?”

Öhh jag vill att du undersöker min katt inte dödar den…

Veterinär 5Sessans bebisar var ca 4 veckor, jag har tidigare aldrig fött upp en kull och var orolig eftersom Sessan slog sina barn. Jag ringer första bästa veterinär som har telefontid och frågade om det var normalt. ”Sära genast på mamman och ungarna, man skall aldrig ha fler än en katt ihop!”

 

Veterinär 6

Nu gäller det visserligen inte katt utan hund men en veterinär kommer jag aldrig mer gå till igen ens för vanliga årliga vaccinationer!!
Jag hade hämtat hem en chihuahuatik som var misskött.
Hon hade fått vaccination och patella luxationskoll (ua) några veckor tidigare och var nu där för att få en välbehövlig munsanering.
Jag passade på att fråga veterinären om hon ansåg att tiken var stor nog för en valpkull när hon fått äta upp sig och var i normalhull.
Vid tillfället var hon ännu smal men inte så anorektiskt smal som när jag hämtade henne.
Veterinären säger ”Det vet jag inte. Du får testa att ta en kull och se om det går.”
Som om jag skulle utsätta tiken för onödiga risker om någon kunnig människa säger att hon är för smal i bäckenet!!

Veterinär 7En vet om katthemskatt med diabetes: ”Ni bör genast ta bort allt skadligt protein ur födan” 

Samma vet om överviktigt katt: ”Ja den här lille grabben bör ju genast byta diet, vad äter han nu?” Kompisen svarar Mjau burkmat har jag fått rådet av en vän att ge honom så det äter han sedan en vecka tillbaka. Vetten låter mycket irriterad och kläcker ur sig: ”Jamen det är ju helt fantastiskt, mycket dumt får man ju höra i sina dar! Ta genast bort blötmaten! *suck*
Samma vet station sövde och öppnade tre honkatter för kastration bara för att finna att de redan var kastrerade… Det var ju väldans förvånande eftersom att de var inlämnade för öronspolning och tandstens skrap som de glömt att göra på dem när de kastrerades på den kliniken två veckor tidigare!

Samma vet stod med kattehemsföreståndarinnanan och skrattade när en stackars kattunge som fick lov att avlivas hoppade av bordet efter den fått vätskan och dog i luften Fyller på med fler historier senare…

Inga kommentarer »

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URL

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu