Livet med mina passioner emilie

RSS | Kommentarer via RSS

VARNING för oseriösa kattköpare/säljare

Comments (0) Inga kommentarer»
mars 10, 2009 at 2:46 e m

Jag måste verkligen VARNA för en ytters oseriös kattköpare/säljare som lägger ut annonser på olika katter- på olika annonsplatser! En/några personer uppger att de ska flytta utomlands eller andra ändrade familjeförhållanden och måste darför sälja sin katt. De lägger alltså ut annonser med en katt i varje. Jag vet inte om det rör sig om en person, eller ett par som sysslar med denna verksamhet.

De ger ut falsk information, såsom att katterna har stamtavla, trots att de inte har det. De nämner också att denna/dessa katter har funnits i deras familj hela dess liv, vilket inte heller stämmer. De köper katter och säljer dem sedan för höga priser, många av dessa katter är även vanvårdade och är ofta väldigt smala.

De använder sig av olika namn och plats där katterna finns, främst mellan Stockholm och Uppsala säger de sig bo. Ofta får intressenter inte besöka dem, utan de önskar få träffas på annan plats. De köper också katter- för att sedan sälja dem vidare eller avla vidare för att tjäna pengar.

De har just nu Maine Coon, Nors skogkatt, Sphynx bl.a ute på annonsplatser. De parar katterna och säljer kattungar med evenuellt falska stamtavlor eller lovord att stamtavla finns. Detta gör även att de bryter mot lagen då de inte skattar något för detta. Jag vet att det finns anmälningar, men hurvida ärendena hanteras just nu, vet jag inte.

De använder sig också av olika tel nr så att köparna/säljarna av katterna inte kan nå dem igen.

Detta ser jag och många andra väldigt allvarligt på, så jag uppmanar er verkligen att granska era kattungeköpare, eller granska dem ni eventuellt ska köpa en katt av. Så ni inte ska behöva bli lurade av denna funtade person/personer.

Jag vill inte ge ut några namn utan vill ni veta så får ni lämna en kommentar med mailadress, så ska jag ger er mer specifik info. Även länkar till ett par annonser kan skickas.

Och jag tycker så synd om de som har sålt katt till dem, för att sedan se dem i annonser en månad senare….de säljer katter trots att ägarbyte inte genomförts, med andra ord så äger de inte en del katter som de säljer.

Inga kommentarer »

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URL

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu