Livet med mina passioner emilie

RSS | Kommentarer via RSS

Ibland hatar jag mänskligheten

Comments (0) Inga kommentarer»
augusti 24, 2009 at 1:52 e m

*SUCK*

Under tiden jag hade semester ringer de från kattstugan och har fått in ett samtal om en upphittad kattunge i Stugun, och undrar om jag har möjlighet att ta in den tills man hittat ägaren. Jag fick numret till mannen som hittat katten (vi kan kalla honom Sven) Ringer Sven, men det är någon annan som har tagit in den så länge. Sven skulle ringa hon som hade kattungen och sedan återkomma till mig. Kort därefter ringer Sven tillbaka och då har det visat sig att kattungen har hittat hem.

För ett par veckor sedan ringer Svens fru (vi kan kalla henne Karin) till Anders och söker mig. När han sedan gett numret till mig ringer hon… då viar det sig att hon har en kattmamma med tre ungar på åtta veckor som hon inte längre vill ha kvar, och har hört talas om mig ”att jag kan ta in katter” (!!!!!)

Jag blir lite lätt upprörd och förklarar att för det första så får ungarna inte skiljas från mamman innan de är 12 veckor, sedan är det inte bara att ”göra sig av med katter” som man lessnat på. Hon säger att ”om inte Du kan ta mamman så kommer jag att avliva henne”

Jag ber henne att snälla ge katten en chans och sätt ut en annons på henne, kastrera, vaccinera och ID märk henne. Jo, det höll hon som med på, men det satt långt inne. Jag ber henne att inte avliva en katt som är fullt frisk och av den anledningen att man inte vill ha kvar den längre.

Så, idag, ringer hon igen. Jag hade ingen möjlighet att svara så hon talade in på tel svararen. Hon säger att i morgon har hon bokat tid hos veterinären för avlivning av denna katt och hon ville bara att jag skulle veta det.

?????????????????????????

Jag har inte ringt upp Karin ännu, då jag inte vet hur jag ska betè mig mot henne. Jag vill inte att folk ska tro att det bara är att lämna en katt som man tröttnat på till katthemmen, men jag måste ju göra något.

Nu ska jag kontakta en kvinna som kan tänka sig att ta hem en katt, så får vi se om det kanske löser sig för denna stackars katt trots allt.

Som min vän Hanna sa till mig tidigare; Vi pratar om hur grymt katter kan ha det i tex Kina, där katter anses vara en delikatess, eller katter som springer överallt i Grekland, Sverige är fan inte bättre.

Inga kommentarer »

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URL

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu