Livet med mina passioner emilie

RSS | Kommentarer via RSS

Dagens myt

Comments (0) Inga kommentarer»
augusti 30, 2009 at 10:43 e m

innekattMyt: Endast raskatter går att ha som innekatter.

En del människor verkar tro att huskatten och raskatten är två olika arter och bör behandlas olika. Men så är givetvis inte fallet, det är ingen större skillnad på dem, mer än utseendet. Raskatter är inte mer anpassade att leva som innekatter, och huskatter är inte mer anpassade att leva ute. Alla katter kan leva som innekatter förutsatt att de får den stimulansen de kräver. Det går alltså inte att avla fram något sådant.

 Det är alltså samma art, bara utseendet skiljer dem åt. Både huskatten och raskatten kan också ha genetiska problem, det är inget som är rasbetingat. En del säger också att huskatter är ”friskare” är raskatter. Det är också på tok fel. Skillnaden är att raskatter har ibland rassjukdomar, som man gör allt för att stoppa, that`s it liksom. Huskatter- vet vi inget om- de kan bära på allt. Bara för att vi vet om vissa rassjukdomar tror man automatiskt att raserna är sjukare.

Inga kommentarer »

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URL

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu